piątek, 25 kwietnia 2014

Kurczak z mango i makaronem

  
  • 4 pojedyńcze piersi z kurczaka
  • 400g makaronu pełnoziarnistego świderki
  • 1 mango duże lub 2 małe
  • 1 czerwona papryka
  • 1/3 kukurydzy z puszki
  • rukola
  • słodko-pikantny sos chili 
  • przyprawy do mięsa - przyprawa chińska, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, sól
  • olej

Piersi z kurczaka oczyścić i drobno pokroić, obficie doprawić i odstawić do lodówki ( wystarczą 2 godziny, ja osobiście często szykuje dzień wcześniej i całą noc stoi). Mięso podsmażyć na oleju, makaron ugotować, mango obrać i pokroić, paprykę pokroić, kukurydze odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać na dużej patelni lub woku, zalać sosem chili (u mnie 1/3 małej butelki sosu Tao Tao) i 5 minut poddusić mieszając. Na talerzu układać koszyczek rukoli, wyłożyć danie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz