wtorek, 11 czerwca 2013

Botwinka dla malucha




  • mały ziemniak
  • kawałek marchewki
  • 1 botwina 
  • liść lubczyku
  • 2-3 liście pietruszki
  • koperek
  • odrobina czosnku (opcjonalnie) 
  • 2 listki laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego 
  • 1 przepiórcze jajo

Ziemniaka, marchew i botwinę pokroić, dorzucić zieleninę (nie ma potrzeby siekać), czosnek, liście oraz ziele. Zagotować w niewielkiej ilości wody ( do przykrycia warzyw) około 20-30 minut. Po tym czasie wyjąć liść oraz ziele. Jajko rozbić, rozkłócić, dodać do gotującej się zupy. Chwile zagotować do ścięcia. Wodę z zupy odlać ( nie wylewać!), warzywa zblenderować dodając wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Można posypać BARDZO DROBNO posiekaną pietruszką i koperkiem 



Zupkę podawałam po 7msc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz