- Bezy, kilka sztuk
- Śmietana 36%
- 250g sera twarogowego z wiaderka
- 40g cukru
- Kilka garści jagód
Bezy pieczemy wg TEGO przepisu. Śmietanę ubijamy nie dodając cukru! Ser ucieramy z cukrem, dodajemy jagód - do smaku, zostawiając jednak kilka do posypania. Razem ucieramy żeby spora część jagód sięrozgniotła. Do szklanki nakładamy łyżkę bitej śmietany na to kruszymy bezy ( mniejsze i większe kawałki), przykrywamy bitą śmietaną - nie grubą warstwą ale staramy się zrobić z niej "daszek" nad bezą żeby mus jagodowy się utrzymał, a nie cały od razu spłynął. Na bitą śmietanę wylewamy musu delikatnie. Część spłynie luźniejszymi bokami. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i posypujemy jagodami
To musiało być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za udział w jagodowo nam 5!
OdpowiedzUsuń