wtorek, 6 maja 2014

Zupa pomidorowa z ciecierzycą

 Jak zwykle w poniedziałek u mnie pomidorowa na niedzielnym rosole. Ciągle sobie powtarzam, że kiedyś zrobię inną zupę, ale jakoś ciągle wracam do pomidorówki. Za to tym razem zupełnie z innym dodatkiem. Pyszna alternatywa dla oklepanego makaronu i ryżu. Muszę przyznać, że kluski lane też wymiękają. Cieciorka bo o niej mowa u mnie w kuchni po raz pierwszy i od razu pochłonęłam dwa talerze :) Ogromnym plusem jest szybkość wykonania - nic do roboty


  • rosół drobiowy wraz z marchewką, pietruszką i mięsem z indyka
  • puszka cieciorki gotowanej na parze (Bonduelle) 
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • świeże liście bazylii
  • pieprz czarny

 Rosół zagotowujemy, dodajemy przepłukaną cieciorkę oraz koncentrat. Gotujemy około 10-15 minut, doprawiamy, podajemy ze świeżymi liśćmi bazylii

1 komentarz: