- 240g groszku
- 2 duże marchewki
- 4-5 ziemniaków
- pietruszka
- kawałek pora
- 2 liście jarmużu
- koperek, natka pietruszki
- pieprz czarny, ziołowy, lubczyk,przyprawa rosołowa
- ziele angielskie, liść laurowy
- śmietana 18%
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Marchew, ziemniaki, pietruszkę i pora zagotować z zielem angielskim, liściem laurowym i mieszanką rosołową. Po około 20-30 minutach dodać posiekany jarmuż ( bez grubej części ), koperek, pietruszkę i groszek. Podgotować jeszcze z max 10 minut, doprawić, zabielić śmietaną.
Zupa jest równie dobra w wersji pół kremu ( zupełne kremy u mnie w domu nie przechodzą, dzieci koniecznie chcą kawałki, mi podpasowała taka pół na pół) z dodatkową śmietaną :) Porcję zupy po prostu lekko zblenderowałam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz