- mały ziemniak
- kawałek marchewki
- 1 botwina
- liść lubczyku
- 2-3 liście pietruszki
- koperek
- odrobina czosnku (opcjonalnie)
- 2 listki laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- 1 przepiórcze jajo
Ziemniaka, marchew i botwinę pokroić, dorzucić zieleninę (nie ma potrzeby siekać), czosnek, liście oraz ziele. Zagotować w niewielkiej ilości wody ( do przykrycia warzyw) około 20-30 minut. Po tym czasie wyjąć liść oraz ziele. Jajko rozbić, rozkłócić, dodać do gotującej się zupy. Chwile zagotować do ścięcia. Wodę z zupy odlać ( nie wylewać!), warzywa zblenderować dodając wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Można posypać BARDZO DROBNO posiekaną pietruszką i koperkiem
Zupkę podawałam po 7msc
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz