Składniki*
- bulion na indyku wraz z mięsem (skrzydło)
- botwina
- ziemniaki
- marchew
- koperek
- pietruszka
- lubczyk
- czosnek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- pieprz
- ocet
- śmietana 18%
Do buliony dodajemy liść laurowy, ziele, pokrojone ziemniaki i marchew. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy poszatkowaną zieleninę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno pokrojoną botwinę ( buraczki wraz z łodygami i liśćmi). Po dodaniu botwiny należy od razu dodać około łyżkę octu i zamieszać. Doprawiamy i dalej gotujemy około 15 minut. Po ugotowaniu do smaku zaprawiamy śmietaną. Na talerzu posypujemy koperkiem
* Nie podaje ilości ze względu na gotowanie w hurtowych ilościach ;) Składniki podane od tych których użyłam najwięcej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz