wtorek, 11 czerwca 2013

Ostre szaszłyki z pulpetami



W ramach akcji TYDZIEŃ BEZ ZAKUPÓW z bloga Przecinkowa 
Miało być zwyczajnie - mielone i ziemniaki, ale ziemniaki wyszły, więc...

  • łopatka
  • pół główki czosnku 
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz czarny, ziołowy, bazylia, oregano, papryka ostra

  • pomidor
  • cebula
  • ogórek
  • papryka
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka ostra, lubczyk otarty


Łopatkę umyć, osuszyć, zmielić. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać. Dodać jajko, bułkę tartą, doprawić, wymieszać. Formować pulepciki i obsmażyć je na patelni. Po wystygnięciu nadziewać pulepty na patyczki na przemian z warzywami. Posypać przyprawami i zapiec ( lepsze byłby z grilla, niestety uroki mieszkania w centrum miasta) w 200st do pożądanego przypieczenia ( u mnie około 30 minut)




2 komentarze:

  1. Super! cieszę się, że do mnie dołączyłaś :D

    OdpowiedzUsuń
  2. This is a topic that's close to my heart... Many thanks! Exactly where are your contact details though?

    Feel free to surf to my weblog; decorating (checkoutmynewpad.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń