·
3 jajka
·
1,5 szklanki
mąki pszennej
·
100 g miękkiego
masła
·
1 szklanka
kwaśnej śmietany
·
1,5 szklanki
wiórek kokosowych
·
3 banany
·
0,5 szklanki
cukru
·
aromat
waniliowy
·
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
·
garstka migdałów
Banany obrać i pokroić w
plasterki. Kokos podprażyć na patelni kilka minut. Masło utrzeć z cukrem i
aromatem na puszystą białą masę. Następnie dodawać stopniowo po jednym jajku
cały czas ucierając. Do masy dodajemy na przemian mąkę z kwaśną śmietaną. Na
koniec dodajemy proszek do pieczenia, kokos i banany, całość dobrze wymieszać
drewnianą łyżką. Gotową masę przełożyć do tortownicy, posypać płatkami migdałowymi i piec w 180
stopniach 35-40 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz