- Kawałek wędzonego boczku
- 5-6 ziemniaków
- marchewka
- kalarepa + 2 ładne młode liście
- kilka różyczek kalafiora
- cebula
- kawałek pora
- koperek
- ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa rosołowa, pieprz czarny, majeranek
- śmietana
Boczek drobno kroimy, wkładamy do garnka i dodajemy pokrojone ziemniaki i marchew, zalewamy wodą i zagotowujemy z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, cebulą pokrojoną w kosteczkę oraz porem. Gotujemy na małym gazie około 20 minut. Dodajemy pokrojoną kalarepę i posiekane jej liście, różyczki kalafiora oraz przyprawę rosołową. Gotujemy jeszcze 15 minut. Po ugotowaniu dodajemy posiekany koperek, doprawiamy i zabielamy śmietaną
Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka :-*