sobota, 8 marca 2014

Zupa szpinakowa z jajkiem



  • 200g szpinaku rozdrobnionego ( u mnie mrożony Hortex)
  • 3 skrzydełka kurczaka
  • 5-6 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 mały korzeń pietruszki
  • koperek
  • mały kawałek pora
  • 2 jajka
  • 2 liście laurowe, ziele angielskie 
  • pieprz czarny, przyprawa rosołowa 
  • śmietana 18%


Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe, podgotować chwile na małym gazie. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i pora w krążki, dodać do zupy, gotować około 20 minut. Szpinak i koperek dodać do zupy, podgotować 5 minut, doprawić. Jajka rozkłócić w miseczce i wlać na gotująca się zupę, przemieszać, chwile zagotować. Zaprawić śmietaną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz