- 200g szpinaku rozdrobnionego ( u mnie mrożony Hortex)
- 3 skrzydełka kurczaka
- 5-6 ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 mały korzeń pietruszki
- koperek
- mały kawałek pora
- 2 jajka
- 2 liście laurowe, ziele angielskie
- pieprz czarny, przyprawa rosołowa
- śmietana 18%
Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe, podgotować chwile na małym gazie. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i pora w krążki, dodać do zupy, gotować około 20 minut. Szpinak i koperek dodać do zupy, podgotować 5 minut, doprawić. Jajka rozkłócić w miseczce i wlać na gotująca się zupę, przemieszać, chwile zagotować. Zaprawić śmietaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz