środa, 30 października 2013

Kotlety jajeczne




  • 5 jajek
  • bułka tarta 
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

4 jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy surowe jajko, 4 łyżki bułki tartej, obficie doprawiamy, mieszamy i formujemy kotlety. Podsmażamy na oliwie z oliwek z obu stron do zarumienienia 

6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię, zwłaszcza w lecie, kiedy mogę podać do nich sałatkę z pomidorów z cebulą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie kotlety :) Odezwij sie do mnie w sprawie foremek na pierniczki Halloween jeśli jesteś zainteresowana nadal. pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kotlety jajeczne, ja dodaję jeszcze pieczarek bardzo drobno pokrojonych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A na ile porcji ten przepis?

    OdpowiedzUsuń