- 5 jajek
- bułka tarta
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
4 jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy surowe jajko, 4 łyżki bułki tartej, obficie doprawiamy, mieszamy i formujemy kotlety. Podsmażamy na oliwie z oliwek z obu stron do zarumienienia
Bardzo lubię, zwłaszcza w lecie, kiedy mogę podać do nich sałatkę z pomidorów z cebulą :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię te kotlety :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie kotlety :) Odezwij sie do mnie w sprawie foremek na pierniczki Halloween jeśli jesteś zainteresowana nadal. pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotlety jajeczne, ja dodaję jeszcze pieczarek bardzo drobno pokrojonych :)
OdpowiedzUsuńA na ile porcji ten przepis?
OdpowiedzUsuńU mnie tyle ile na zdjęciu :)
Usuń