Długo nie miałam pomysłu na wykorzystanie tej kaszy inaczej niż do gulaszu... no i jest
- 450g mrożonych brokułów
- 2 duże marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- mała cebula
- por
- woreczek kaszy gryczanej niepalonej
- 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, lubczyk, przyprawa rosołowa
Do garnka kroimy marchewkę, korzeń pietruszki,cebulę w kostkę, pora w talarki, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym gazie około 10 minut. Wsypać kaszę i gotować kolejne 20 minut. Brokuł chwile podgotować w zupie tylko aby zmiękł, wybrać i lekko zblenderować - nie musi być na papkę, mogą zostać kawałki ( warto zostawić kilka ładnych różyczek do dekoracji ). Brokuł dodać z powrotem do gotującej się zupy, doprawić i podgotować 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz